Visites guiades al Castell de Ribes Entrada General 2021

Visites guiades al Castell de Ribes Entrada General 2021

Ver entradas
Visites guiades al Castell de Ribes Entrada General 2021

Visites guiades al Castell de Ribes Entrada General 2021

Castell de Ribes. Plaça del Castell, S/N, 08810 Sant Pere de Ribes. Ver mapa

Escolle data

Escolle hora

Descrición

El Castell de Ribes, documentat des del segle X, ha estat testimoni de l’evolució històrica del municipi i les visites al Castell expliquen aquest procés fins als nostres dies.

Amb la seva museïtzació, els visitants poden conèixer i aprofundir en diferents aspectes rellevants d’aquesta història. Imatges, audiovisuals, maquetes o elements sonors, ens acompanyen pels espais originals del castell per descobrir no només la significació històrica d’aquesta edificació, estretament lligada al territori, sinó també del paisatge i de la transformació de Sant Pere de Ribes. La visita fa un recorregut per la geologia, la fauna i flora del territori i també per la història del castell en la que es descobreix, entre altres històries, que en l’època medieval va tenir un senyor trobador i que, en el segle XX, va ser la residència del ballarí, coreògraf i estudiós de les castanyoles, José de Udaeta.

Al llarg de la visita, entre altres aspectes, també s’explica el creixement del municipi en època medieval, l’expansió dels segles XVIII i XIX i, més recentment, el creixement del nucli de les Roquetes. D’altra banda, una senyalització estableix un itinerari pels principals elements de Sota-Ribes, com ara el castell, la casa del terme o l’església vella.

Des del patí del castell, uns visors ens ajuden a fixar-nos en el paisatge de l’entorn i a focalitzar la nostra vista cap a l’ermita de Sant Pau, les vinyes o les timbes, tots ells elements identitaris dels ribetans. L’antic estable del castell acull un homenatge a la gastronomia de Sant Pere de Ribes, destacant productes locals de proximitat i de qualitat.

Gratuït infants de 0 a 4 anys (Aquests últims no hauran de fer reserva prèvia de l'entrada).

Organitza: Servei de Cultura de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Neste caso o promotor non especificou a política de acceso a menores, se tes calquera dúbida animámoste a que contactes directamente con el.

30 Opinións Ver opinións

Opinión verificadaAsistiu o 16/01/2022
Excel·lent visita guiada
El castell de Ribes és un tresor que mereix ser conegut per qualsevol interessat en la història de la nostra terra. Petit però impressionant complex que aplega la presència humana de més de mil anys, Ler máis splèndidament explicada pel guia, en Xavier. Amb vídeos que completen i detallen les explicacions. Absolutament recomanable i necessària per als residents al Garraf. I a tothom interessat en la nostra història.
Jaume
16/01/2022
Opinión verificadaAsistiu o 19/12/2021
Molt entenedor
Molt bé, ben explicat, i molta Il·lusió saber la història del castell.
Juncal
20/12/2021
Opinión verificadaAsistiu o 19/12/2021
Correcto
La visita estuvo bien. Pero la entrada me parece cara, además deberían existir distintas tarifas y descuentos jubilados, docentes, estudiantes...
Laura
20/12/2021
Opinión verificadaAsistiu o 19/12/2021
Sorprendente.
Desconocía lo que esconde el Castell de Ribes de la historia y de los detalles de las vicisitudes por las cuales ha pasado en el devenir de la hstoria.
Florencio Mayoral Franco
20/12/2021
Opinión verificadaAsistiu o 27/11/2021
¡Vale la pena!
Fue una visita muy entretenida y el guía nos dió mucha información interesante. Muy recomendable!
Marta
28/11/2021
Cargar máis

Compartir!

Organizado por

Castell de Ribes

Ver detalles